Top icon mobile

BEHIND EVERY BREATH

- 1 JUNI 2021 –

Voor Pierre Frolla is elk angstig moment een kans, elke uitdaging een nieuw doel. ‘Behind the Breath’ is gefilmd op Hawaï en brengt niet alleen Pierres uitzonderlijke vastberadenheid in beeld, maar ook zijn moedige, optimistische houding die achter elke ademteug en elk avontuur schuilgaat.

Pierre is intens en uitbundig. Hij is niet alleen een vrijduiker, maar ook een waterman, een atleet, een leraar, een ontdekkingsreiziger, een mentor en een vriend. Hij verbrak vier wereldrecords vrijduiken, grenzen verleggen zit in zijn DNA.

De laatste keer dat Pierre in Kona was, nam hij het op tegen andere duikers. Vandaag gaat hij de strijd aan met zichzelf. "Ik streef voortdurend nieuwe doelen na voor mezelf", aldus Pierre. “Je kunt niet altijd ‘de beste’ zijn, maar wel 'jouw' beste.”

Omdat veel content afhankelijk is van het weer en de lichtomstandigheden, telt elk uur in Hawaï. Voor de onderwaterfilmploeg die met Pierre vanuit Frankrijk is meegereisd, draait het allemaal om het vastleggen van de juiste golf.

"We zijn op zoek naar golven die openblijven als ze binnenrollen", legt onderwaterfotograaf Greg Lecoeur uit terwijl hij zijn hand in een cirkel krult. "Ze moeten niet neerstorten en we hebben ook goed zicht nodig."

Terwijl Pierre, Greg, onderwatervideast Kevin Sempé en assistent Jimmy Golaz hun golven zoeken aan boord van de Zodiac van kapitein Deron Verbeck, verkent de landfilmploeg locaties op het eiland.

"We willen de ongelooflijke prestaties van Pierre vastleggen", zegt regisseur en producent Zach Pina. Maar we willen vooral de ongelooflijke spirit en vastberadenheid van Pierre laten zien."

Bekijk de Frogman in actie rond de pols van Pierre Frolla in ‘Behind the Breath’, een film die de continue vastberadenheid en moedige, optimistische houding van de wereldkampioen vrijduiken vastlegt.